TTHP - Tampereen Teekkarien Hiihto- ja Purjehdusseura
TTHP on vuonna 1978 Tampereen teknillisellä yliopistolla perustettu teekkarien hiihtokerho. Nimi on lyhenne Tampereen teekkarien hiihto ja purjehdusseurasta ja juontaa juurensa kerhon alkuvaiheisiin, jolloin yliopiston säännöt edellyttivät kerhojen toiminnan olevan ympärivuotista. Näin ollen myös kesäkaudelle tuli löytää aktiviteetti, joksi tässä tapauksessa valikoitui purjehdus. Hiihto ja myöhemmin laskettelu on kuitenkin ollut aina kerhon päätoimi ja vaikka vanhat tarinat kertovatkin jopa kerhon omasta purjeveneestä on purjehdustoiminta hiipunut jo kokonaisuudessaan. Nykyään kerhon toiminta keskittyykin lähes pelkästään lasketteluun ja lumilautailuun, joskin Wakeboarding on alkanut nostaa päätään uutena kesälajina.

TTHP:n jäsenistö koostuu Tampereen alueen korkeakouluopiskelijoista ja jo valmistuneista laskuharrastajista. Pääpaino ja toiminta ovat keskittyneet Tampereen teknilliselle yliopistolle ja teekkareihin, mutta hyvä meininki ja avoin ilmapiiri on kerännyt kiinnostuneita yli koulutusrajojen. Nykyään kerholla onkin jäseniä jo lähes 500. Kerhon päivittäistä toimintaa pyöritetään kerhohuoneelta Tampereen teknillisen yliopiston sähkötalon kellarista, joka koki täydellisen kasvojenkohotuksen vuoden 2014 alkupuolella.

Toiminnan lähtökohtana on aina ollut tarjota hiihto- ja laskettelureissuja opiskelijahintaan Suomen ja Euroopan eri kohteisiin. Suuret laskettelumaat kuten Itävalta, Sveitsi, Italia ja Ranska ovat tulleet matkan varrella tutuksi. Lisäksi reissuja on järjestetty muun muassa Ruotsiin, sekä kotimaan eri laskettelukohteisiin. Matkojen ohella TTHP:n kalenteri täyttyy pienemmistä tapahtumista, kuten Wappun Takatalwi -tapahtumasta, laskiaisen Näyttämönpuiston small Air -kilpailusta, kesän Wake-touhuista sekä sauna- ja leffailloista.

Lisätietoa toiminnastamme löytyy tältä sivustolta tai kysymällä suoraan hallitukselta (hallitus(a)tthp.fi).